Alleen-tijd

De feestdagen komen eraan, en je bent gescheiden. Je kinderen zijn wellicht maar een deel van de feestdagen bij je.

Misschien zie je ze op één van de Kerstdagen, dus daar gaat je ideaalplaatje van zingen rondom de Kerstboom, en in de ochtend samen cadeautjes uitpakken.

En misschien vier je dit jaar Oud en Nieuw wel zonder ze. Niet samen aftellen tot het 12 uur is, geen nieuwjaarsdag waarop je samen wakker wordt.

Dat het anders is is een feit.

Dagen zonder je kinderen is best lastig. En het kan verdrietig zijn. Je zult eraan moeten wennen, en dat kan best even duren.

Ben je met je vrienden of vriendinnen een borrel aan het doen, of zit je ergens te eten, kun je je toch even een ontaarde ouder voelen die verzaakt richting zijn of haar kinderen.

Ga je een weekendje weg, koop je je suf aan prullen voor de kinderen, omdat je je schuldig voelt.

Kom je thuis in een huis met lege bedden…Pfff.…Ik deed de deuren dan maar dicht. Dan hoefde ik er niet naar te kijken.

Maar het kan ook anders!

Dagen en nachten zonder je kinderen betekent ook: lekker doorslapen!

Geen kind die midden in de nacht naast je bed staat met een “Ik ben mijn Beer kwijt”, of “Ik heb in mijn bed geplast.”

Gewoon in slaap kunnen vallen in de wetenschap dat er geen kind in huis is.

Geen ochtendroutine stress waarbij aangekleed moeten worden, ontbijten, naar school fietsen, oh nee, toch niet op de fiets, je moet ze brengen want het regent/ijzelt/ze hebben geen zin om te fietsen.

Geen discussies over huiswerk dat gemaakt of overhoord moet worden, en wat (natuurlijk) niet gedaan is.

Geen taxidiensten hebben omdat ze moeten sporten, zwemmen, speelafspraken hebben of ergens willen chillen en jij ze dan moet ophalen. “Zou je me een half uurtje later kunnen ophalen, het is hier echt heel gezellig” (om half 2…en je viel om half 11 al in slaap op de bank)

Niet wakker blijven tot ze in de nacht thuiskomen na stappen. (“Maar je zou om twee uur thuis zijn, en het is nu half 4!” Gevolgd door rollende ogen van je lieve kind…)

Geen “Eten we dát?? Getver… dat ga ik echt niet eten hoor”

Gewoon ongestoorde dagen en nachten, in de wetenschap dat ze in goede handen zijn bij hun andere ouder.

Gewoon een lekker avondje op de bank eten, en naar JOUW favoriete serie kijken, omdat het kan. Wijntje erbij, kan jou het wat schelen dat het maandag is. Of dinsdag.

Met je vrienden uit eten, en je geen zorgen hoeven maken over het op tijd thuis zijn vanwege de oppas. Of net dat borreltje teveel drinken, en met een kater wakker worden om 11 uur!

Een weekendje weg gaan. Gewoon. Zomaar.

In de ochtend NIET de wekker om half zeven, maar lekker een uurtje later (als dat kan). Rustig aan, in je eentje, de dag beginnen.

Jij, jezelf, en je aura. Heerlijk alleen. Omarm die momenten, koester ze.

En natuurlijk ben je dol op je kinderen. Maar ze zijn er nou eenmaal niet altijd. Je kunt daar boos of verdrietig over zijn, maar het verandert niet. Het is zoals het is, dus dan met een glimlach.

Geniet van je alleen-tijd. Hoe heerlijk is het om ongestoord dingen te doen waar jij en jij alleen blij van wordt! Dat is goed voor jou, en daarmee dus ook voor je kinderen.

En als je (b) engeltjes er weer zijn, geef ze dan een dikke knuffel, en zeg ze dat je hoopt ze het net zo fijn hebben gehad als jij.

Hulp nodig met omdenken? Neem dan contact met me op.

Vorige
Vorige

Van moeder naar loeder, van vader naar dader

Volgende
Volgende

Contactloos