Prikangst

vaccinatie.jpg

Prikangst!

Corona, quarantaines, vaccinaties. Het blijft ons nog wel even bezig houden. Een Coronapaspoort, een Coronacheck app…maar die kun je natuurlijk alleen krijgen als je bent gevaccineerd. Eén keer prikken, of twee keer, afhankelijk van je vaccin.

Maar dat vaccineren, ook daar is nog niet iedereen over uit. Wel of niet, je wilt weer reizen, of misschien kijk je het nog even aan.

We hebben in ieder geval kunnen constateren dat tegengestelde, of niet geheel gelijklopende gedachten over het virus en het vaccin voor hoog oplopende discussies in onze omgeving en samenleving zorgen.

En nu kunnen we ook onze kinderen tot op zekere hoogte laten vaccineren. En ook dát levert soms heftige gesprekken op. De één vindt het vanzelfsprekend, want het beschermt elkaar en geeft vrijheid. De ander vindt het te zot voor woorden, “want kinderen hebben minder last van het virus.”

Wat je standpunt ook is, iedereen heeft recht op zijn eigen mening.

Maar als je hier binnen je gezin verschillend over denkt kan dat lastig zijn. Wat als jij en je (ex) partner het nou totaal niet eens kunnen worden over het wel of niet vaccineren van de kinderen? Als beide ouders gezag hebben telt niemands stem zwaarder. Dus dan heb je wel wat gesprekken te voeren.

Want of je nou voor of tegen bent, geen enkele ouder kan of mag zonder toestemming van de andere ouder beslissen wat het gaat worden.

Als jij en je ex een slechte communicatie hebben kan (ook) deze discussie voor problemen zorgen. Hoe daarmee om te gaan?

Hoe vervelend het ook kan zijn, je zult er toch over in gesprek moeten gaan. Een open gesprek, respectvol voor elkaars mening(en) en argumenten. Geweldloos, het gaat immers over je kinderen. En de meeste mensen houden oprecht veel van hun kinderen, en hebben het beste met ze voor.

Ga vanuit dat standpunt het gesprek aan met elkaar. Wil je zo’n gesprek liever voeren met iemand erbij, neem dan contact met me op. Ik kan jullie hierin begeleiden.

Vorige
Vorige

Vakantieperikelen

Volgende
Volgende

Geslaagd!?