Relatiecrisis zonder vechtscheiding

Ze waren elkaar volledig kwijt. Geen schreeuwende ruzies, geen drama. Maar stiltes. Onbegrip. En steeds meer afstand. Wat begon als een 'laat-maar' houding, groeide uit tot een crisis. Tot zij dacht: "We moeten hier iets mee. Of samen verder. Of goed uit elkaar."

Soms lijkt het alsof relaties alleen maar stranden door ontrouw of knallende ruzies. Maar wat als je elkaar kwijtraakt in de stilte? In patronen die elke vorm van écht contact blokkeren?

Een stel kwam bij mij in precies die situatie. Zij impulsief, hij gesloten. Zij voelde zich niet gehoord, hij voelde zich overdonderd. Ze waren 50 en 62. Met drie puberkinderen thuis en een huis vol spanning.

Coaching werd hun uitweg. Niet omdat ze zeker wisten dat het huwelijk te redden was, maar omdat ze wisten: "Als we uit elkaar gaan, dan zonder oorlog."

En onderweg gebeurde iets bijzonders: ze leerden praten. Echt praten. Met een nieuwe 'code'. Ze leerden zichzelf beter kennen, en daarmee elkaar.

Hun grootste winst is dat de sfeer thuis veranderde. Hun kinderen nodigden weer vrienden uit. Het huis vulde zich weer met leven.

Dat is wat goede relatiecoaching kan doen. Niet alleen voorkomen dat je uit elkaar gaat, maar zorgen dat je, samen of apart, weer verder kunt vanuit respect.

Loop jij vast in je relatie? Of wil je voorkomen dat het verder escaleert? Je hoeft het niet alleen te doen. Soms is een gesprek de eerste stap.

Ik werk met een methode die de KernAanpak heet. Deze methode richt zich op het herstellen van relaties en het vinden van geluk door bewuste keuzes en het aanpakken van de kern van problemen. Het doel is om binnen zes tot acht weken tot een gezamenlijke beslissing te komen: doorgaan als stel of samen verder als ouders.

De essentie van de KernAanpak? De weg naar herstel en geluk weer toegankelijk maken, waarbij bewuste keuzes en een nieuw leven binnen handbereik liggen.

Neem contact met me op, dan bespreken we wat ik voor je kan betekenen.

Vorige
Vorige

Familieperikelen

Volgende
Volgende

Burned out